Ključni dionici investicijskog biznisa na jednom mjestu

Zagreb, 28. rujna 2015. – Međunarodni sajam investicijskih projekata Rexpo 2015 ove će godine biti održan 28. i 29. listopada u Hypo Expo XXI Business Centeru u Zagrebu. Rexpo 2015 ponovno će biti mjesto ugovaranja poslova, prezentacije projekata i susreta ključnih poslovnih subjekata, odnosno onih koji sudjeluju u pripremanju, provedbi, financiranju i realizaciji javnih i privatnih investicijskih projekata s jedne te dionika koji definiraju procese i utječu na investicijsku klimu u Hrvatskoj i regiji s druge strane.

Cilj je sajma Rexpo okupiti što više projekata spremnih za realizaciju i osigurati izravne kontakte dionika, što je izuzetno bitno vlasnicima projekata, bilo da se radi o javnom ili privatnom sektoru, ali i stranim investitorima zainteresiranima za ovo tržište. „Rexpo je pravo mjesto susreta za sve ozbiljne ulagače u Hrvatskoj i regiji, jer nudi odlične mogućnosti za poslovne susrete i razgovore te informacije iz prve ruke koje su od velikog značaja za investitore i sve one koji upravljaju projektima“, izjavio je Andre Haroche, vlasnik investicijskog fonda Silverleaf Capital Group, jedan od stranih investitora koji su već potvrdili svoj dolazak na ovogodišnji Rexpo.

„Pred nama je još veći, još posjećeniji i još sadržajniji Rexpo, koji i ove godine okuplja ključne dionike u investicijskom svijetu. Svoje su sudjelovanje već najavile brojne tvrtke te stručnjaci i savjetnici, a pred njima je više mogućnosti, poput prezentacija, izlaganja i sudjelovanja na panel-raspravama,  usmjerenih na što bolje predstavljanje njihovih tvrtki i projekata. Više od 3.500 posjetitelja, preko 500 investicijskih projekata i 250 izlagača samo su neke od impresivnih brojki koje prate Rexpo, zahvaljujući kojima sajam svake godine ostaje središnji poslovni događaj i nezaobilazno mjesto susreta poslovnih aktera iz regije i svijeta“, istaknula je Ivana Čabraja, izvršna direktorica sajma Rexpo.

Rexpo i ove godine privlači interes velikog broja investitora i predstavnika poslovne zajednice iz Hrvatske, regije i svijeta koji će svoje investicijske projekate predstaviti na različitim platformama za izlaganje i raspravu. Rexpo Forum ponovno će biti središnje događanje sajma, a ove će godine obuhvatiti rekordan broj panel-rasprava na kojima će ugledni stručnjaci, konzultanti i poduzetnici razgovarati o ključnim trendovima, projektima i aktualnostima u ulagačkom svijetu. Među ključnim su temama mogućnosti i korištenje EU fondova, velike infrastrukturne investicije, strane investicije u regiji, unapređenje poduzetničke klime, zelena ekonomija, izvori financiranja investicijskih projekata, ulaganja u nautičku infrastrukturu, investicijski potencijali zabavne industrije, urbana regeneracija i brojne druge. Poseban će naglasak i ove godine biti stavljen na HTL industriju (hotels, tourism, leisure), koja će tijekom drugog dana sajma biti predstavljena na posebnim panelima gdje će istaknuti stručnjaci iz svjetske hotelske industrije raspravljati s menadžerima vrhunskih hotelskih brendova, iskusnim investitorima te predstavnicima financijskih i administrativnih institucija.

Ulaznice za sajam Rexpo već su u prodaji po posebno povoljnim cijenama do 2. listopada na internetskoj stranici sajma www.rexpo.eu i putem sustava Entrio na stranici www.entrio.hr. Dvodnevna ulaznica koja uključuje i Rexpo Gala Party dostupna je po cijeni od 500,00 kuna, dok cijena ulaznice za drugi dan sajma iznosi 350,00 kuna. Od 3. listopada ulaznice će biti dostupne po cijenama od 900 kuna za dvodnevnu, odnosno 600,00 kuna za jednodnevnu.

Prethodna tri izdanja sajma posjetilo je više od 3.500 poslovnih ljudi iz 50-ak država, izložbeni prostor imalo je više od 250 tvrtki i investicijskih destinacija, a na Rexpo Forumu sudjelovalo je preko 200 stručnih govornika u okviru više od 50 konferencijskih panela. Na sajmu je predstavljeno više od 500 investicijskih projekata, a brojni kontakti započeti na sajmu rezultirali su uspješnim poslovnim suradnjama.