Simone Micheli o potencijalima luksuznog turizma na sajmu REXPO 2017

Cilj sajma REXPO 2017 je predavanjem slavnog talijanskog arhitekta i dizajnera inspirirati potencijalne investitore na  odluku o ulaganju u razvoj luksuznog turizma u Hrvatskoj.

Simone Micheli jedno je od najpoznatijih imena u području arhitektonskog projektiranja u Europi. Radio je na različitim projektima, pa se tako u njegovu portfelju nalaze hoteli, klubovi, kafići, wellness centri, privatne nekretnine, javne ustanove, galerije itd. U posljednjih par godina u fokusu mu je restauracija starih zapuštenih zdanja poput palača, kurija i ljetnikovaca kojima udahnjuje novi život. Poštujući sva stroga načela struke, u svakom od takvih zdanja radi na realizaciji savršene kombinacije starog i modernog kako bi stvorio luksuzna zdanja koja svojim izgledom i udobnošću mogu zadovoljiti ukus najzahtjevnijih klijenata.

Hrvatska ima veliki potencijal za razvoj takvog, luksuznog segmenta turizma jer se diljem obale, ali i u kontinentalnom dijelu, nalaze brojne manje ili veće zapuštene nekretnine, od kojih mnoge imaju slavnu prošlost, a obnovljene bi imale potencijal za istu takvu budućnost.

Upravo taj potencijal bit će jedna od tema na koju će se naglasak staviti drugog dana održavanja sajma REXPO 2017. I upravo iz tog razloga, drugi dan sajma – HTL dan, otvorit će Simone Micheli koji će prezentacijom svoje vizije luksuzne ponude na tržištu nekretnina pomoći inspirirati potencijalne investitore da odluče ulagati u razvoj tog segmenta turizma u Hrvatskoj.

Simone Micheli - Photo by Maniscalchi