Premijerna prezentacija Pelješkog mosta na REXPO-u 2017

Već je godinama izgradnja Pelješkog mosta top tema u Hrvatskoj. Svoje su stavove o njegovoj izgradnji iznijeli svi akteri političke scene, a dojam je da i svaki građanin na tu temu ima svoje mišljenje. Argumentacija svih koji o izgradnji takvog ogromnog infrastrukturnog projekta govore samo iz pozicije potpore ili opiranja izgradnji iz nekih svojih, različitih razloga, najčešće je blijeda. Pravu oštrinu, ali i težinu, mogu joj dati samo stručnjaci koji su, čini se, najrjeđe istupali s izjavama na temu tog projekta, i dok je bio u fazi ideje, ali i sada kada se ozbiljno krenulo u smjeru realizacije.

Prvog dana REXPO-a 2017. (30. studeni 2017.), koji se temelji na javnim i infrastrukturnim investicijskim projektima, Marjan Pipenbaher ekskluzivno će, prvi puta za javnost, održati prezentaciju o najvažnijem hrvatskom infrastrukturnom projektu još od izgradnje „Dalmatine“, pod nazivom „Pelješki most – inženjersko remekdjelo“.

Hrvatski mediji predstavili su ga kao „Slovenca koji spaja Hrvatsku“, a ovaj poznati inženjer koji je projektirao desetke mostova diljem svijeta, prezentacijom će približiti tehničke detalje mosta, ali i otkriti zašto smatra da će Pelješki most biti jedan od pet najatraktivnijih mostova u Europi te jedan od najvećih novih simbola Hrvatske.