Dubrovačka Gravosa kupila HTP Orebić za 8,63 milijuna kuna

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) donijelo je odluku o prodaji 110.609 dionica hotelsko-turističkog društva Orebić dubrovačkoj tvrtki Gravosa, koja je ponudila cijenu od 78 kuna po dionici ili ukupno 8,63 milijuna kuna, objavljeno je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi.

Riječ je o blok-transakciji na Zagrebačkoj burzi, a namira transakcije izvršit će se po modelu “ugovorna preknjižba uz plaćanje”, u skladu s važećim Pravilima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva a sukladno Javnom pozivu 16. svibnja 2018.

Javni poziv za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva HTP Orebić bio je objavljen 28. ožujka ove godine, a potencijalni kupci dionica HTP-a Orebić za 110.609 dionica nominalne vrijednosti 11,06 milijuna kuna, koje čine 23,25 posto temeljnog kapitala tog društva, trebali su minimalno ponuditi 76 kuna po dionici. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda bio je do je 3. svibnja do 12 sati.

Jedina obvezujuća ponuda bila je Gravose i to po cijeni od 78 kuna po dionici ili ukupno 8,63 milijuna kuna. HTP Orebić u svom vlasništvu ima hotel Orsan sa tri zvjezdice, te hotel, vile i depadanse Bellevue sa četiri zvjezdice.

Izvor: Lider