Drugi dan REXPO-a tradicionalno je posvećen HTL-u

Danas je završio REXPO, najveći međunarodni sajam investicija u Hrvatskoj koji se održao osmi put zaredom. Drugi dan sajma bio je u znaku turizma i investicija u turističkom sektoru, a službeno je otvoren govorima predstavnika Godiva Consultinga i PKF hotelexperts.

Finalisti REXPO nagrade za najbolji hotel u prezentacijskom su dijelu predstavili svoje projekte, a između prezentacija su održane zanimljive panel rasprave. Benchmarking hrvatskog hotelijerstva, razvoj plažnih resorta te hotelska arhitektura i dizajn teme su o kojima su raspravljali stručnjaci iz hotelijersko-turističkog sektora.

Na kraju dana održana je i svečana dodjela nagrade „REXPO 2019 Best New Hotel Award“, a nagradu je osvojio Grand Park Hotel Rovinj.

Iako je prvi dan REXPO-a tematski bio posvećen investicijama, jedna panel rasprava održala se i drugog dana. „Primjer financiranja i refinanciranja velikih infrastrukturnih projekata na domaćem financijskom tržištu; refinanciranje HAC-a“ naziv je rasprave u kojoj su sudjelovali Boris Huzjan, predsjednik Uprave HAC-a, Branimir Jerneić, savjetnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Tomislav Ružić, direktor Sektora za ekonomske i financijske poslove u HAC-u i moderator rasprave, Hrvoje Bujanović, izvršni direktor PBZ-a.

– U narednom razdoblju planiramo velike investicije, od kojih je najveća uvođenje novog sustava elektroničke naplate cestarine u RH. Također, možemo biti ponosni na sve ono što smo odradili do sada i siguran sam da HAC čeka blistava budućnost, izjavio je Boris Huzjan, predsjednik Uprave HAC-a.

REXPO 2019 u dva dana posjetilo je oko 1500 posjetitelja, a party zatvaranja održan je u HTL loungeu.